Masaže

Akupunktura u vidu masaže

Istočnjački pristup ljudskom telu se odnosi na život sa prirodom, i to je ono što smo mi danas nažalost zaboravili.

Ono o čemu se ne vodi briga jeste u kojem godišnjem dobu živimo, jer i naš organizam tako živi i tako se ponaša. Zatim stres koji  vrlo loše utiče na naš organizam.

Upravo akupunkturom možemo da našem organizmu dosta pomognemo.

U tu svrhu japanska akupunktura ima dijagnostiku i lečenje disbalansa pacijenata. Ova primena masaže dovodi pacijenta do dugoročnije promene zdravstvenog stanja, dok drugi korak predstavlja oslobađanje od konkretnih zdravstvenih problema i to bez uzimanja lekova. Upotrebom lekova mi samo trenutno otklanjamo bol dok akupunkturom uspevamo da osposobimo organizam za samolečenje.

To se najbolje vidi ako se radi tretman stopala. Ovim tretmanom se olakšava bol uganuća i ukočenosti ili bolova zbog nepravilnog treninga. Tokom tretmana, gde praktičar kleči okrenut ka  nožnim prstima držeći stopalo za prste svojom levom rukom i za to vreme koristi desnu ruku za pritisak na tri tačke na članku.  Ovo je izuzetno efikasan metod otklanjanja bola i ukočenosti stopala, pete pa čak i cele noge.

Rezultat slika za akupunktura masazom

Kada se radi bilo koja vrsta masaže vrhovima prstiju se vrši pritisak na određeni, bolni, deo tela. Pritiskom na te bolne tačne, akupunkturne tačke, oslobađamo se bola na pojedinim mestima. Ovo je još jedan od načina kako da se brzo, lako i jednostavno oslobodite bola na telu.