Masaže

Benefiti masaže

 

Mnogi misle da masaža služi samo za opuštanje, ali to zapravo i nije tako. Masaža ima mnoge fizičke benefite koji su bitni za vaše telo i vaše zdravlje.

Masaža i ako ne može da izleči bolesti, ona može da ojača telu i dušu. Samim tim osobi koja boluje od neke bolesti daje snagu da izdrži oporavak.  Kako se kaže “Snaga daje mogućnost čoveku da se izleči od svih tegoba”.

Masaža utiče na :

  1. Eliminaciju stresa – to je glavno što masaža može da učini – da eliminiše stres! Svakoj osobi je potrebno opuštanje bilo od posla, briga, problema ili napornog načina života. Opuštanjem osoba rasterećuje svoje misli, duh i telo!
  2. Bolje držanje tela – masaža pomaže da se loše držanje tela ispravi. Masiranjem tačno određenog dela tela dolazi do opuštanja i ispravljanja.
  3. Smanjuje krvi pritisak – relaksacijom i opuštanjem tela dolazi do smanjenja krvnog pritiska.
  4. Povećanje fleksibilnosti zglobova – od sedenjai smanjenog obima kretanja zglobovi imaju manju fleksibilnost. Masaža povećava tu fleksibilnost kako kod mlađih tako i kod starijih osoba.
  5. Poboljšava imuni sistem – pored toga što oslobađa od stresa, povećava fleksibilnost, masaža poboljšava i imuni sistem lučenjem serotonina, a zatim i povećanjem broja ćelija koje su prva linija odbrane u imunološkom sistemu.

 

U FIZIOKINEZIS studiu veliku pažnju posvećujemo načinu masiranja, odnosno tehnici masaže. Veoma brzo, uz samo par tretmana masaže možete se osećati bukvalno preporođeno.