ELEKTROTERAPIJA

Danas se u fizioterapiji koristi I struja – elektroterapija. U ovoj oblasti lečenja strujom, primenjuje se jednosmerna i to galvanska struja. Ovom strujom poboljšvamo krvotok, metabolizam tkiva, utiče se na ublažavanje ili sprečavanje spazma mišića, smanjuje bola…

Elektrostimulacija – kada osoba ima problem sa mišićnom disfunkcijom, teži se da se izazovu mišićne kontrakcije. One će uticati na ponovni rad tih mišića. U radu se koristi specijalan aparat koji se prevlači preko mišića koji nemaju funkciju.

Isto tako, veliki broj ljudi ne zna da je elektroterapija jedna od metoda ubacivanja lekova u krvotok.

Poboljšanje cirkulacije,smanjenje grčeva u mišićima kao i otoka dobija se dijadinamičkom strujom.

Eksponencijalna struja – ima veliku primenu kod osoba koje su paralizovane, jer njena struja protiče kroz telo tako da opušta sve mišiće.


Dobre strane

Elektroterapija se primenjuje u fizioterapiji i kineziterapiji kada su u pitanju povrede mekih tkiva, oduzetost, paraliza, ukočenost…

Kod reumatoloških bolesnika se primenjuje kod artroze zglobova, artritisa, tenditisa i drugih oboljenja.

Isto tako je veoma bitno pomenuti da ima veliku primenu kod sportskih povreda. Sportske povrede mogu da budu lakše i teže. Ukoliko dođe do iščašenja tetive ili izvlačenja ligamenta struja ima blag, ali veoma jak uticaj na opuštanje mišića. Tada dolazi do otklanjanja bola.

Elektroterapija
Elektroterapija
Elektroterapija

Ova terapija poboljšava širenje krvnih sudova i samim tim smanjuje bol!

Patronaza!

Dolazak na kucnu adresu Beograd, Vracar

Kontaktirajte nas!