Fizikalna terapija

 

Samo pozovite i mi  dolazimo na Vašu adresu da Vam pomognemo i sprečimo bol u leđima, bol u lumbalnom delu kičme što je danas uglavnom najveća i najčešća boljka svakog čoveka. U više od 95 posto slučajeva je u pitanju nespecifičan bol u krstima, dok sindrom išijasa obuhvata ispod pet posto pacijenata.Loše držanje tela, deformiteti kičmenog stuba,  previše sedenja, malo kretanja i sporta kao i povećana telesna težina – doprinose  pojavi bolova u leđima. Za ove, ali i druge simptome iz oblasti fizikalne medicine, potrebno je potražiti savet fizijatra i sprečiti potencijalne probleme. Brinite o svom zdravlju.

Fizikalna terapija podrazumeva primenu agenasa (struja, svetlo, zvuk, magnet) kod rešavanja problema spinalnog bola, upale mišića i nerava, otoka i zarastanja meko-tkivnih i koštano-zglobnih struktura. Pod fizikalnom terapijom se podrazumeva terapijsko delovanje raznih fizičkih agenasa, koji se danas primenjuju uglavnom preko kože. Primenjeni u okviru adekvatne doze, koja ne ugrožava integritet tkiva, fizikalni agensi deluju u vidu fizioloških draži na ekstero-i proprioreceptore i dovode do lokalnih i ostalih reakcija organizma i uspostavljanja normalnih fizioloških uslova. Zato, da se ne bi izlagali još većem bolu dolazeći kod nas, samo pozovite i mi smo tu!

Fizikalna terapija predstavlja metodu lečenja koja se koristi prilikom problema koji ograničavaju kretanje, pokret i otežavaju kvalitet života i obavljanje svakodnevnih zadataka i aktivnosti. Njenom primenom ublažavamo bol, poboljšavamo funkcionisanje lokomotornog aparata.

Cilj fizikalne terapije je da omogući i olakša obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Na primer može olakšati hodanje, penjanje uz stepenice ili ustajanje i leganje u krevet.

Fizikalna terapija se takođe koristi i u toku postoperativnog oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo lečenja ili u kombinaciji sa drugim metodama.

Nakon pregleda, formira se individualni program za svakog pacijenta, Cilj je kao što je pomenuto, smanjiti bol i obnoviti funkcionisanje u što je većoj meri moguće. Cilj je takođe poboljšati pokretljivost zglobova i vratiti fleksibilnost mišićima kao i snagu, izdržljivost, koordinaciju i ravnotežu.

previous arrow
next arrow
Slider