Limfna drenaza

Limfna drenaza

Limfna drenaža je tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Limfna drenaza je tretman za regeneraciju tkiva i za detoksikaciju organizma. Služi da odblokira limfne kanale i krvne sudove i tako dolazi do pročišćenja organizma i do smanjenja bolova usled nataložene limfe.

Limfna drenaza utiče na:
  • Smanjenje obima nogu
  • Smanjenje otoka na nogama
  • Poboljšanje cirkulacije
  • Pomaže pri učvršćenju kože i zatezanju kože
  • Otklanjanje celulita
  • Podstiče brže ozdravljenje obolelih organa u telu

Limfni sistem je put preko kog se tečnost iz međućelijskog prostora vraća u krvotok. Baš kroz taj put u našem organizmu se transportuju masti i raspoređuju se dalje.

Limfni sistem ima odbrambenu ulogu jer štiti od raznih infekcija. Sve one bakterije koje često pominjemo, dosadni virusi i druge patogene čestice dospevaju u limfni sistem vrlo lako i tamo bivaju uništene.

Limfa je tečnost u našem telu. Bogata je belančevinama i belim krvnim zrncima. Bela krvna zrnca nas štite i čuvaju od bakterija, od nastanka bolesti i infekcija, kao i od nastanka tumora. Ove informacije uče nas da sagledamo važnost limfnog sistema, a s tim i važnost limfne drenaže.

Limfna drenaža je tretman za regeneraciju tkiva i za detoksikaciju organizma. Služi da odblokira limfne kanale i krvne sudove i tako dolazi do pročišćenja organizma i do smanjenja bolova usled nataložene limfe.

Limfna drenaža ima pozitivan uticaj na nervni sistem, na mišićni i na imuni sistem. U limfnoj cirkulaciji krije se eliksir mladosti i života.

Ovaj tretman najviše se izvodi na rukama, nogama, na stomaku, leđima, bokovima, stopalima. Postoji manuelna metoda i metoda koja se izvodi putem aparature.

Manuelna drenaža radi se približno slično kao masaža, sa određenim pokretima ruku koji se ritmično ponavljaju i prilagođavaju krvnim sudovima i njihovim rasporedom i tokom. Bitan je pritisak ruke i intenzitet, jer treba da bude tačno toliki da deluje na potkožno i na kožno tkivo, a ne na mišiće.

“Fizioterapeuti zaduženi su za ovaj tretman, specijalno obučeni baš za limfnu drenažu, jer ona sadrži pravila po kojima mora da se izvodi.”

Cene fizikalne terapije pogledajte na našem CENOVNIKU!

Резултат слика за Limfna drenaza