FIZIKALNA TERAPIJA

KINEZITERAPIJA/MASAZE

FIZIKALNA TERAPIJA

Masaze

Oslobodite se bolova u ledjima

FIZIKALNA TERAPIJA
FIZIOKINEZIS

I Kineska izreka: Priroda čoveka se vidi na njegovom licu, kao na ogledalu kao i svi njegovi problem i njegovo zdravlje”, što znači da o licu, vratu i dekolteu svako treba posebnu pažnju da vodi što znači da Vam je masaža u tu svrhu neophodna.

Da bi postigli svežinu i tonus lica, masažom će se postići cirkulacija koja će omogućiti da se održi prirodan izgled lica. Ovaj tretman je izuzetno pogodan za relaksaciju, jer opušta mišiće i smanjuje napetost koja se upravo najviše primećuje na licu. Ako se ne bi na adekvatan način brinuli o licu, vratu i dekolteu stvorile bi se bore koje ženama I te kako smetaju. Masažom se postiže balansiranje vlažnosti u samoj koži, a što smanjuje nečistoću kože.

Današnji način života, gde je starenje kože sve vidljivije i aktuelnije zbog načina življenja, zbog sve dužeg sedenja u zatvorenim  I zadimljenim  prostorijama, nervoze i stresa, sve to će se odraziti na našoj koži lica.

Zbog toga se preporučuje masaža najizloženijih delova tela. Lice, vrat I dekolte su najugroženiji I samim tim najviše izloženi prljavštini. Masaža se preporučuje :

  • Usporavanje starenja kože;
  • Opuštanje očnih mišića;
  • Smanjenje tenzijskih glavobolja i bola u sinusima;
  • Otklanjanje stresa i anksioznosti;
  • Poboljšanje tonusa lica I vrata
  • Fizičko i mentalno opuštanje.

Svi se mi vodimo da i genetika ima velikog udela u  izgledu našeg lica što je tačno. Baš zbog toga moramo da menjamo  navike lu smislu, lose ishrane, konzumiranje alkohola, ne unošenja dovoljno tečnosti,nedovoljno sna itd.

Naročito je bitno kada se pređu 30-te godine. Tada se vidi koliko smo se posvećivali našoj koži, odnosno koliko smo je negovali. Posebnu pažnju treba usmreriti na masažu, jer jedino sa njom pospešujemo cirkulaciju, vraćamo tonus  mišića, tj. vraćamo sjaj našoj koži.

Masažom se oslabađamo  ćelija, koži omogućavamo da bolje diše, jer su pore čiste, rad lojnih žlezda izbalansiran I to je dobro kao preventiva za problematične kože koje imaju mitesere, gnojne čepove itd.

Masažom stimulišemo krvotok I dotok kiseonika u svaku ćeliju, a najvažnije je izbacivanje stimulacija metaboličkih   i ugljen –dioksida. Izbacuje vodu koja se zadržava u organizmu I to u međućelijskom prostoru kroz primenu drenažne limfne tehnike.

Dobra strane masaže lica, vrata i dekoltea je što može da se primeni dva puta mesečno, što u potpunosti vraća koži sjaj i blistavost.

Rezultat slika za masaza