Masaže

Relax masaža i njen značaj

Današnji način života, zbog stalnog sedenja i sa jako malo fizičke aktivnosti, imamo problema sa kičmom. S obzirom da je kičma stub života, a da toliko malo obraćamo na nju pažnju, neophodno je da se samo malo potrudimo tj. Odemo na relaks masažu i nakon nje ćemo se osećati daleko bolje:

relaks masaža opušta, ona je blaga i prijatna i sa njom se postiže  sjedinjavanje protoka energije i samim tim dolazi do opuštanja celokupnog  organizma. Zato je vrlo važno naglasiti da je svrha relaks masaže maksimalno opuštanje organizma i vraćanje izgubljene energije.

Relaks masaža se može da radi parcijalno pojedinih delova tela (nogu, stopala, leđa, ruku, vrata i lica kao i abdomena grudnog koša.

Prilikom  relaks masaže, astručno lice mora da obavlja nežno, pr itisak ne sme da bude jak i bolan. Taj pritisak mora da smiruje, da utiče na ublažavanje hroničnog bola. Prilikom ove masaže koriste i prijatna eterična ulja koja doprinose još većem opuštanju što je i osnovni cilj ove masaže.

S obzirom da danas živimo stresno, a da je stres najveći neprijatelj celokupnog zdravlja svakog čoveka, zato se relaks masaže preporučuju kao preventiva za održavanje ravnoteže u organizmu.

Ovom masažom poboljšavamo perifernu cirkulaciju, poboljšava tonus i izgled kože, pa samim tim smanjuje napetost mišića tako da dolazi i do olakšanja tegoba izazvannih glavoboljom, i na kraju ono što i jeste bitno utiče protiv stresa, u čemu pomažu i biljna, eterična ulja.

Zbog nežnih dodira stručnog osoblja – masera, ova vrsta masaže se preporučuje svima pa čak i trudnicama.

Zato, ako imate stresan posao, ako nemate vremena ili ne želite sami da vežbate, da bi ste bolje i zdravije osećali, posvetite sebi malo vremena i opustite se uz relaks masažu.