ELEKTROTERAPIJA

Danas se u fizioterapiji koristi i struja – elektroterapija. U ovoj oblasti lečenja strujom, primenjuje se jednosmerna i to galvanska struja. Ovom strujom poboljšvamo krvotok, metabolizam tkiva, utiče se na ublažavanje ili sprečavanje spazma mišića, smanjuje bola…

Elektrostimulacija – kada osoba ima problem sa mišićnom disfunkcijom, teži se da se izazovu mišićne kontrakcije. One će uticati na ponovni rad tih mišića. U radu se koristi specijalan aparat koji se prevlači preko mišića koji nemaju funkciju.

Isto tako, veliki broj ljudi ne zna da je elektroterapija jedna od metoda ubacivanja lekova u krvotok.

Poboljšanje cirkulacije,smanjenje grčeva u mišićima kao i otoka dobija se dijadinamičkom strujom.

Eksponencijalna struja – ima veliku primenu kod osoba koje su paralizovane, jer njena struja protiče kroz telo tako da opušta sve mišiće.

 

 

Dobre strane elektroterapije

Elektroterapija se primenjuje u fizioterapiji i kineziterapiji kada su u pitanju povrede mekih tkiva, oduzetost, paraliza, ukočenost…

Kod reumatoloških bolesnika se primenjuje kod artroze zglobova, artritisa, tenditisa i drugih oboljenja.

Isto tako je veoma bitno pomenuti da ima veliku primenu kod sportskih povreda. Sportske povrede mogu da budu lakše i teže. Ukoliko dođe do iščašenja tetive ili izvlačenja ligamenta struja ima blag, ali veoma jak uticaj na opuštanje mišića. Tada dolazi do otklanjanja bola.

 

Ova terapija poboljšava širenje krvnih sudova i samim tim smanjuje bol!

Patronaza!

Dolazak na kucnu adresu Beograd, Vracar

Elektroterapija vracar

Kontaktirajte nas!

 


Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram