Bol u kolenu i elektroterapija

Bol u kolenu može da se javi u bilo kom uzrastu. Od bolova u kolenu boluju kako stariji tako i mlađi. Bol može da bude veoma neprijatan i bolan. Taj akutni bol može da se smanji, a ukoliko se na vreme počne sa lečenjem može i da se u potpunosti izleči. Elektroterapija leči blagim elektro impulsima. Bolovi mogu da se pojave iznenada, mogu da se pojave nakon vežbanja ili nakon nekog  povređivanja. Jačina i intenzitet su različiti a što zavisi od samog uzroka problema.

 

SIMPTOMI

  • Oticanje kolena
  • Ukočenost kolena
  • Na dodir se pojavi crvenilo
  • Slabost i nestabilnost
  • Kolena prilikom savijanja pucketaju ili škripe
  • Kolena ili samo jedno koleno ne može da se potpuno isparave.

Ovi navedeni simptomi mogu da nastanu i usled preteranog vežbanja kojim se kolena više opterećuju, a samim tim i mnogo manjih bolova koja dobro reaguju na ovu gore navedenu elektro  terapiju.  

 

ELEKTROTERAPIJA KAO POMOĆ KOD BOLOVA U KOLENU

Pored elektro terapije lečenje može da bude i hirurško. Pre primene hirururške intervencije treba pokušati fizioterapijom.

Istovremeno treba voditi računa o telesnoj težini kao i da se vodi računa da ne dođe do povređivanja prilikom vežbanja da se te vežbe rade pravilno jer bilo koja nepravilna urađena vežba može da ugrozi kolena i da izazove bol.

Vežbanje, ali pravilno je neophodno da bi mišići bili što čvršći, jer se tako postiže ravnoteža tela, a bol se smanjuje, pa čak se i blokadom postiže totalni gubitak bola.

Mora da se vodi računa i o vrstama vežbi da slučajno neisprovociraju bol ili još veći problem, Za svaki manji ili veći problem kolena kada se pojavi bol, potrebno je nakoliko dana odmora da bi se možda nakon tog odmora utvrdilo da možda i neće biti većih problema, pa samim tim neće biti neophodna terapija bilo koje vrste.

Savet je u svakom slučaju da bilo i najmanji bol treba tretirati kao problem da se ne stvara nešto što čoveka dovodi do invalidnosti, jer bolovi izazivaju nestabilnost celog tela. Neophodno je javidi se lekaru, a nakon toga se konsultovati sa fizioterapeutom da bi dobili savet kako da se ponašaju, kako da vežbaju i pomognu sebi da nebi došlo do hirurške intervencije.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram