Dobrobiti swedish masaze

Ukoliko ste pod stalnim ili čestim stresom, najbolje je primeniti ovu vrstu mesaže,koja se odlikuje potpuno različitom tehnikom masaže od svih ostalih. Razlikuje se po jačini i dubini pritiska i može da se primeni Effleurage masaža kojom se primenjuje tehnika dugih poteza, različitih pritisaka i jačine prilikom koje se koristi ceo dlan ruke, a u zavisnosti od pritiska koriste se i prsti.

Ovo je ujedno i masaža koja se koristi radi relaksacije kako mišića, tako I celog tela. Na kraju ove švedske masaže koristi se i trenje. Trenjem se postiže zagrevanje I ta toplina doprinosi opuštanju mišića. Ova masaža je najefikasnija za sportiste . 

MASAŽA STOPALA KAO DEO ŠVEDSKE MASAŽE

Stopala najviše zanemarujemo, a ona su najopterećenija, jer nose naše telo, a što utiče na umor stopala. Zna se da su stopala nosioci tačaka koje predstavljaju I određeni deo našeg organizma. Ukoliko masiramo upravo te stimulativne tačke, postižemo smanjenje bola nogu, umora, i stopala se opuštaju.

Refleksologija je drevna veština lečenja određenih točaka na telu. Na stopalima se nalazi velik broj tačaka koje su povezane s određenim organom ili delom tela. Stimulacijom te točke poboljšava se jetra, opuštaju se vratni mišići…

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram