GERIJATRIJSKA FIZIKALNA TERAPIJA

I dok starimo, treba da zdravo starimo. To znači da treba da vodimo računa o mišićima i kostima. Ukoliko nismo tokom svog života vodili mnogo računa o tome, kako sedimo, kako stojimo, starost neće biti najbolja za naše kosti.

Sa starenjem se pojavljuju i problemi, s obzirom da naši mišići nisu više tako jaki i elastični kao kada smo bili mladi i jaki. Zbog toga se preporučuje gerijatrijska fizikalna terapija kojom ćemo jačinu i elastičnost mišića vratiti u jednu dobru i normalniju funkciju. Zglobove i kosti da ojačamo, kako bi mogli još dosta godina da živimo bez većih problema ili bolova.

Starije osobe, uglavnom  pate od loše motoričke funkcije, artritisa poremećaja ravnoteže ili nedostatka kontrole urinarnog trakta.Uz terapiju koju piju,  fizikalna terapija je najbolji “lek” za upravo poboljšanje svih tih navedenih funkcija, jer se bazira na vežbama koje su prilagođene njihovim godina, njihovom zdravstvenom stanju …

Korektivna gimnastika
Vežbe

Upravo iz tog razloga se preporučuje da osobe starije od 65 godina, primenjuju fizikalnu terapiju, je im ona može samo pomoći I uz to ona nema nikakvih neželjenih posledica.

Osteoporoza je bolest koja prati starije, ali  koja uz pomoć stručnjaka za fizikalnu terapiju, najbolje vraća telo u zdravije stanje, a istovremeno se izbegava agresivnije lečenje kao  što je operacija.

Iz svega ovog navedenog, fizikalnu terapiju toplo preporučujemo našim starijim sugrađanima.

Fiziokinezis studio dolazi na kućnu adresu!

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram