Reuma i kako je lečiti

Reuma

Reuma lose utiče na kvalitet života jer utiče na svakodnevno normalno funkcionisanje. Kostobolja, kako se u narodu naziva oboljenje reume ili reumatizam, je oboljenje koje može da zahvati sve delove tela i izaziva bol u zglobovima, kičmenom stubu, kostima I mišićima. Bolovi mogu da budu jaki i vrlo neprijatni.

Još nije sasvim utvrđeno kako reuma nastaje. Smatra se da uzročnici nepravilna ishrana, prehlada kao i upotreba nadekvatnih lekova, a pretpostavlja se da je i jedan od faktora genetika.

Bolovi u mišićima, zglobovima i tetivama se pripisuju reumi, ali ponekada se može da pojavi iotok ili crvenilo na koži, ali kada su upitanju bolovi kostiju i zglobova bol se može pojaviti i usled promene vremena. Po nekada se bol može osetiti ina dodir prilikom pokreta. Najzastupljeniji simptomi reume su u rukama i u nogama. S tim što je kod reume u nogama otežana pokretljivost čoveka i vidi se pri hodu.

Šta je reuma?

Reuma je uglavnom hronično oboljenje koje se kotira kao bolno i progresivno oboljenje. Samim tim što je hronično je i neizlečivo, ali raznim vežbama može da se smanji bol. Za ovo oboljenje je bitna disciplina kako bi se bol umanjio i tako držao pod kontrolom, jer u suprotnom može doći I do nepokretnosti. Po ovome se može zaključitui da se hrfonična reuma ne može izlečiti, ali se simpromi mogu ublažiti redukovanjem ishrane i kao što je već rečeno disciplinom.

Postoje razni prirodni lekovi, melemi i tinkture koji se najčešće upotrebljavaju kako bi se ublažili simptomi reume. Mnogi ljudi su i sami skloni spravljanju raznih obloga uz pomoć kojih uspešno ublažavaju reumatske tegobe. Među najčešćim oblogama koje se spravljaju u kućnim uslovima izdvajaju se ulje od crvenih papričica kao i obloge od meda i bibera.Redovna fizička aktivnost je od neprocen jivog značaja. Najbolje vežbe koje ne prouzrokuju veloiki napor zbog bola koji postoji su vožnja biciklom, plivanje, I lagano hodanje. Preporučuju se i masaže i rad sa fizioterapeutom da bi se ova neprijatna i bolna bolest držala pod kontrolom.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram