Shockwave terapija

Shockwave terapija je nova tehnika koja se koristi u tretiranju stanja kao što su teniski lakat, skakačko koleno, bolno rame i bolna ahilova tetiva. 

Shockwave terapija  je terapija radiotalasima! Ona je jedna od najuspešnijih terapija u otklanjanju bolova!Radio talasi dospevaju do bolnog mesta i mesta povrede i leče tkivo. Koristi se za stimulaciju mišićnog tkiva i za regeneraciju mišićnog i vezivnog tkiva. 


Kada se ova terapija primenjuje?

Revaskularizacija – Radijalni shockwave talasi tokom terapije podstiču revaskularizaciju tretiranog tkiva, što dovodi do regeneracije.

Analgetski efekti – Ublažavanje i eliminacija bola – umanjuje mišićnu tenziju i sprečava spazam. Posle shockwave tretmana pacijent oseća znatno smanjenje bola. Primenom shockwave terapije umanjuje se rizik od razvoja edema.

Ubrzavanje procesa rehabilitacije – ova terapija je veoma korisna i bitna posle povreda jer veoma brzo vraca pacijenta u stanje pre povrede.

Obnavlja pokretljivost i eliminiše ukočenost u bilo kom delu tela koje je pogođeno bolovima.

Prema istraživanjima čak 75% pacijenata je bol otklonilo ovom terapijom. Iz tog razloga se ona sve više i više primenjuje! 

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram