Sportska masaža i ultrazvuk

Sportska masaza

Sportska masaza  ima ulogu da smanji bol ukoliko je došlo do neke povrede, da smanji napetost  i sl. Međutim, sportska masaža se preporučuje i kada se ne radi samo o povredi, već i o zamora mišića, umora organizma, tela…

Ova  mesaža uz premenu ultrazvuka, dovodi do brzog oporavka organizma.

Zvuk koji ima određene talasne dužine, ali koji je za ljudsko uho potpuno nečujno,izaziva vibriranje uz pomeranje telesnog tkiva u dubokim slojevima ispod sonde aparata.Efekat dubokog prodiranja ultra zvuka kroz tkivo se primenjuje kod:

  • Defenerativnih promena (artroza mijalgija)
  • Kod povreda bolnih stanja
  • Primenjuje se za ubacivanje leka ili nekog topijskog sredstva u terapijske svrhe i to upale mišića, fibroza, celulit, reumatski problem
  • Primenjuje se u mikromasaži i kao uvod u ručnu masažu.

 –     Nezamenljiva je kod masaža u borbi protiv celulita.

Ovu masažu uz primenu ultra zvuka je u svakom slučaju vrlo korisno primeniti, jer se ceo organizam, celo telo opusti i vrlo brzo oporavi. Zato se ne primenjuje samo kod sportista, već i kod svih ostalih da bi se bolje i zdravije osećali.

 

Zašto je masaža dobra za sportiste?

Sportisti često imaju povrede prouzrokovane trčanjem, skakanjem i drugim aktivnostima. Međutim, jedini način za njihov brz i kvalitetan oporavak jeste sportska, tj. medicinska masaža.

Čak iako nemaju povrede, sportisti idu na sportske masaže jer im one pomažu da opuste mišiće i samim tim budu bolji i uspešniji.

Dokazano je da sportisti koji idu na masaže imaju više uspeha na takmičenjima od onih koji ne koriste masaže.

Fiziokinezis studio ima dugogodišnji rad sa sportistima i naš stručan tim pomaže da se što bolje pripremite za takmičenje!

Sportska masaza
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram