Šrot metoda

ŠROT METODA – ZA LEČENJE SKOLIOZE!

Deca školskog uzrasta imaju najčešće problem sa deformitetom kičme usled lošeg sedenja, međutim, ovaj problem imaju i odrasli.Naročito danas kada se najveći deo dana, života provede za računarima Ili TV-om u nepravilnom sedećem položaju. Ovo izaziva sledeće probleme kao što je deformitet kičme koji mogu biti skolioza, kifoza i lordoza.

Skolioza je deformitet bočno zakrivljenje kičmenog stuba. Ona može da bude idiopatska, kada se uzrok nastanka ne zna. Može da bude i urođeni problem, problem nastao usled nekih povreda, neromišićnih, metaboličkih i nekih druigh sličnih povreda. Ako postoji problem jedne kraće noge, onda se u tom slučaju sigurno stvara ovaj problem sa kičmom, propraćen bolovima u kičmi i krstima.

Razlikujemo dve vrste deformiteta kičme i to su skolioza koja  predstavlja promenu na kičmenom stubu i koja relativno lako može da se  koriguje i  strukturnu skoliozu

Da bi se korigovala skorioza leči se u ambulanti koja do sada ima najefikasniji terapeutski sistem, a to je SCHROTH sistem. Ovaj metod lečenja koji je ujedno jako preporučljiv, jer predstavlja nehirurški tretman idiopatskih skolioa. Primenjuju se vežbe koje pomažu za pravilno držanje tela i to tehnikama disanja.

DODATNO  SE KORIGUJE GRUDNI KOŠ I NAKON SVEGA MAKSIMALNOM MIŠIĆNOM AKTIVACIJOM ODRŽAVAMO PRAVILNO ZAUZET POLOŽAJ KOJI SE VREMENOM USVAJA KAO FIZIOLOSKI.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram